There was an error in this gadget

Friday, August 10, 2012

song for tonite......

sangat syahdu dgr lagu ni...
wit wit wit....
mmg sesuai untuk melenakan tidur anda...

selamat malam sang perindu!!!!

Thursday, August 2, 2012

Rainbow Cake

*senyum*
entri kali ni aku nk share resepi plak... jeng..jeng..jeng...
rainbow cake!!!.. aku ske cake ni sebab it's nice n sweet sesangat.. so aku pn exited nk cuba buat.. first time  cuba mmg x berape nk perfect la.. tp tetap sedap n sweet. hewhewhew... resepinye senang je.. senang cari bahan n senang je nk buat cume cake ni cerewet sket sebab nk buat layer untuk nmpak rainbow die tu...
ok jom try buat..


bahan2:
  • 2 cup             tepung naik sendiri
  • 1 1/2 cup       gula pasir
  • 5 nos             telur ayam
  • 250gm           butter
  • 550gm           buttercream ready made (tapi aku gne creamwell)
  • pewarna        (kuning,biru,purple,hijau,oren,merah)
  • 2 tsp              esen vanilla
  • 1/2 cup          susu sejat (untuk moist kan kek)
cara2:

  • pukul butter dengan gula hingga kembang. masukkan telur sedikit demi sedikit.
  • bila dh sebati, masukkan tepung + susu + esen vanilla. pukul hingga sebati
  • asingkan adunan kedalam mangkuk yg berlainan. campurkan pewarna kedlm adunan yg telah diasingkan mengikut warna masing2.
  • letakkan adunan kedalam loyang dan bakar berasingan menikut warna.
  • adunan perlu dibakar selama 15minit pada suhu 140c
  • bila dh siap bakar, siapkan cream utk topping cake tu, aku gne creamwell je tp klu nk gna buttercream pn ok. ak dh try gne fresh cream pn ok jgk. bila dh ready, letak cream kt setiap lapisan cake tu pastu boleh la hias cake tu ikut kreativiti masing2.. :)
boleh buat untuk hari raya ni...
selamat mencuba!!! hehehe....

Tuesday, July 31, 2012

Bila Malam....


bila malam.... kadang-kadang kita lupa ambil beberapa saat untuk muhasabah diri. ape kate, mulai dari malam ini dan malam2 seterusnya kita imbas semula apa salah dan silap kita pada siang hari hingga malam hari dari segi urusan kita dengan ALLAH dan sesama manusia.. adakah takwa kita semakin hari semakin meningkat dan adakah kita mengkhianati sahabat,saudara atau ibu bapa kita tanpa kita sedari?
Astaghfirullah....... mudah-mudahan kita terus beristiqamah..
good nite n selamat beramal!!!! *peace*


terharu.......... :)))


sekarang si kecik ni dh makin membesar. rupa-rupanya bkn senang nk jd seorang ibu. teringat detik2 nk lahirkan khalisha.. sakitnye punya susah nk digambarkan tapi itulah 'nikmatnya' bl jadi seorg ibu. alhamdulillah dengan izin dariNYA aku selamat melahirkan khalisha. yang paling buat aku terharu bukan saje suami yg sentiasa ada disisi tapi mak juga sentiasa ada disisi aku sepanjang waktu aku nak bersalin.. bl tgk mak ilang rasa sakit.. btl la kata org kasih seorg mak melebihi dari segalanya... hmmm, terima kasih makk!! masa dlm pantang juge mak lah siang malam jaga aku dan khalisha. terima kasih juge untuk sang suami ye.. heee *love*

itulah pengorbanan......... teringat lirik lagu ni...:
"..duhai apakah gerangan budi balasan, bagi insan melahirkan..membesarkan.. tiada bahagia jika tidak ibunda berikan, syurga itu dibawah tapak kaki ibu....."





Gratisan Musik

MY NEW BORN!!!!





Saturday, October 8, 2011

mommy to be


25 weeks.... hehe
x sabar pulak nk tgu kelahiran ni..
semalam dh usha brg BB. tp x bli pon lg... bru usha-usha je...
byk jgk yg kena bli.. so smlam dh buat list n next month dh nk stat bli sikit2... teruja!

BB ni dh mula aktif.. kuat bergerak n menendang2.. mlm td.. 1st time suami dpt rasa BB ni tendang perut.. punyala teruja die.. dpt aku tgk riak wajah bahagia die.. heheheeee...